Качамак с масло и пармезан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. сол
1 ч царевично брашно
4 чаши вода
масло и прясно настърган пармезан, за сервиране
В тенджера, сложете 4 чаши вода да заври. Намалете огъня до слаб и добавете солта. Бавно изсипете царевичното брашно във водата, като се разбърква непрекъснато. Продължете да разбърквате за около 5 минути, докато се сгъсти. Гответе на слаб огън в продължение на 30 до 45 минути, като се разбърква на всеки няколко минути, за да не залепва. Ако стане прекалено гъсто, просто добавете вода на малки количества, докато се получи желаната гъстота. Поднесете веднага с масло и пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ