Карфиол на микровълнова фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка глава карфиол
1/3 ч масло или маргарин
1/4 ч галета
1/4 ч настърган пармезан
1 ч.л. листа естрагон, натрошен
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1 щипка пипер
Измийте карфиола и подсушете. Накъсайте на цветчета. Сложете маслото в малка купа и го разтопете в микровълновата фурна. Смесете останалите съставки в найлонова торбичка. Потопете по няколко цветчета карфиол в маслото. Добавете ги в галетата и се разклащат, за да се покрият равномерно. Повторете с останалия карфиол. Подредете на един слой в стъклен съд за печене. Сложете в микровълновата, покрито с хартиена кърпа на висока мощност за 4,5 - 5,5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ