Регистрация

Картофи с лук

Автор:
трайкова
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
705
Оцени рецептата

450 г картофи, сварени, обелени и нарязани на хапки

225 г лук, нарязан на филийки

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. куркума

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. червен пипер

100 мл олио

Листа къри

1/2 ч.л. синапено семе

1 см пръчка канела

1 ч.л. лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Поставете картофите в купа. Добавете солта, куркумата, чилито на прах и червения пипер. Загрейте олиото и когато се сгорещи, добавете листата къри, след това лука, синапеното семе и канелата. Запържете, докато лукът стане златисто кафяв, след това добавете картофите и смесете с лука, докато покафенеят и се сгорещят. Изхвърлете пръчицата канела и се поръсва с лимоновия сок отгоре точно преди сервиране.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта