Регистрация

Картофено-слънчогледов пай

Автор:
dobrinska
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
214
Оцени рецептата

Сухи съставки:

1 ч слънчогледови семена, смлени

1/2 ч царевично брашно

1/2 ч хранителни дрожди

3 ч.л. магданоз

1 1/2 ч.л. босилек

1 ч.л. мащерка

3/4 ч.л. морска сол

1/2 ч.л. градински чай

1/4 ч.л. морски водорасли

Друго:

1 ч картофи, ситно настъргани

1 1/3 ч вода

1/4 ч слънчогледово олио

2 с.л. тамаринд

3 ч.л. хрян, паста

 

Смесете сухите съставки в купа. Настържете картофите и изплакнете обилно, за да се отстрани излишното нишесте. Отцедете хубаво след изплакване. Добавете останалите съставки в посочения ред, като добавите картофите последни. Разбърква се добре. Загрейте фурната до 190С. Намажете щедро с масло стъклена тавичка за пай и изсипете сместа. Поставете във фурната и веднага намалете температурата до 180С. Печете 35-45 минути, докато покафенее хубаво. Оставете да се охлади за 1-2 часа и след това сложете в хладилника преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта