Регистрация

Картофени хапки

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
180
Оцени рецептата

3-4 картофа

2 с.л. масло, разтопено

1 ч брашно, универсално

1/2 ч.л. сол

4 ч.л. олио

 

Обелете и срежете наполовина картофите; поставете в голяма тенджера с достатъчно вода, за да ги покрие. Оставете да заври, покрито, 20 до 30 минути, докато омекнат. Отцедете добре; върнете тенджерата на слаб огън. Добавете маслото; намачкайте на каша картофите. Прибавете брашното и солта. Съберете сместа на топка; обърнете върху леко набрашнена повърхност. Замесете леко, до гладко тесто. Разделете тестото на две. Разточете половината на 20 см кръг с дебелина около 0,5 см. Нарежете на четвъртинки; заделете. Повторете с останалото тесто. В голям тиган, сгорещете половината олио на средно-висока температура. Изпържете тестените четвъртинки на партиди, за 2 минути от всяка страна или до златисто кафяво, като добавяте още олио, ако е необходимо. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта