Регистрация

Картофени корички със сирене и бекон

Автор:
jeni
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
532
Оцени рецептата

4 средно големи картофа, небелени

Зеленчуков готварски спрей

4 резена пуешки бекон

3/4 ч чедър

1 с.л. фино нарязан пресен див лук

1/4 ч заквасена сметана

 

Изпечете картофите на 220С за 1 час или до готовност. Охладете леко. Срежете всеки картоф наполовина по дължина; издълбайте го отвътре, като оставите 0,5 см дебела черупка. Заделете издълбаните картофи за друго ястие. Подредете черупките в тавичка за печене. Напръскайте ги отвътре с готварски спрей. Печете на 220С в продължение на 8 минути или докато станат хрупкави. Заделете. Сгответе бекона в микровълновата според указанията на опаковката; оставете да изстине леко. Нарежете на малки парченца, оставете настрана. Разделете сиренето равномерно между черупките. Печете на 220С в продължение на 5 минути или докато сиренето се разтопи. Поръсете равномерно с бекон и лук. Сервира се със заквасена сметана.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта