Регистрация

Картофени корички със сирене

Автор:
Жана
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
230
Оцени рецептата

3 средни картофа

Растително масло

Сол

1 ч настърган чедър

6 резена бекон, запържен и натрошен

заквасена сметана

люти чушки

пикантен сос по желание

 

Загрейте фурната до 200ºС. Почистете картофите добре и натъркайте кожицата с масло. Печете за 1 час или до готовност. Оставете картофите да се охладят, така че да можете да работите. Срежете наполовина по дължина. Внимателно издълбайте вътрешността, като оставите кожицата с дебелина около 0,5 см. С издълбаната вътрешност може да приготвите друго ястие, например картофено пюре. Срежете кожиците наполовина напреко и ги изпържете на маслена баня в сгорещено олио, докато леко покафенеят. Отцедете върху хартиени кърпи. Поставете ги върху хартия за печене. Поръсете със сол, сирене и бекон. Поставете под грила и изпечете, докато сиренето се топи. Сервира се със заквасена сметана, чушки, и пикантен сос.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта