Регистрация

Картофен татен с бри и прошуто

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
539
Оцени рецептата

4 с.л. масло

4 лука шалот, нарязан фино

1/2 ч бяло вино

1/2 ч заквасена сметана

1,3 кг картофи, обелени / нарязани на тънки филийки

5 скилидки чесън, разполовени

Букет гарни: розмарин, мащерка

щипка индийско орехче, смляно

сол и прясно смлян черен пипер

6 тънки филийки прошуто

225 г сирене бри, нарязано на филийки

6 кръга бутер тесто с диаметър 7 см

 

Сгорещете маслото и сотирайте лука. Добавете виното и оставете да се редуцира наполовина. Добавете сметаната, картофите, чесъна, букета гарни, индийското орехче, сол и черен пипер. Гответе 5 минути и отстранете от огъня. Поставете по няколко филийки картофи на дъното на шест кръгли купички с диаметър 7 см. Добавете слой прошуто, след това бри и останалите картофи. Покрийте с тестото. Пече се за 20-25 минути на 225 градуса, докато картофите са готови, а тестото е тъмно златисто. Обърнете татена в чиния и гарнирайте по желание.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта