Картофен татен с бри и прошуто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. масло
4 лука шалот, нарязан фино
1/2 ч бяло вино
1/2 ч заквасена сметана
1,3 кг картофи, обелени / нарязани на тънки филийки
5 скилидки чесън, разполовени
Букет гарни: розмарин, мащерка
щипка индийско орехче, смляно
сол и прясно смлян черен пипер
6 тънки филийки прошуто
225 г сирене бри, нарязано на филийки
6 кръга бутер тесто с диаметър 7 см
Сгорещете маслото и сотирайте лука. Добавете виното и оставете да се редуцира наполовина. Добавете сметаната, картофите, чесъна, букета гарни, индийското орехче, сол и черен пипер. Гответе 5 минути и отстранете от огъня. Поставете по няколко филийки картофи на дъното на шест кръгли купички с диаметър 7 см. Добавете слой прошуто, след това бри и останалите картофи. Покрийте с тестото. Пече се за 20-25 минути на 225 градуса, докато картофите са готови, а тестото е тъмно златисто. Обърнете татена в чиния и гарнирайте по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ