Регистрация

Картофен пай със сирене

Автор:
Юлия
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

6 средни картофа

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч масло

1/2 ч.л. бакпулвер

3 с.л. нискомаслена сметана

1/4 ч мляко

42 г крема сирене

113 г сирене

2 жълтъка

2 белтъка

2 с.л. настърган пармезан

 

Сварете картофите без да ги белите. Обелете и намачкайте през сито. Добавете солта, черния пипер, маслото, бакпулвера и сметаната. Разбийте, докато са добре смесени и маслото се разтопи и се абсорбира от картофите. Комбинирайте млякото, крема сиренето и сиренето в тенджера. Сгорещете, като се разбърква, докато сиренето се разтопи. Добавете по 2 с.л. наведнъж при картофите, като разбивате след всяко добавяне, докато изразходвате цялото количество. Картофите трябва да са леки и пухкави. Прибавете разбития яйчен жълтък в картофите и разбъркайте добре. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете леко в картофите. Изсипете сместа в огнеупорен съд, поръсете с пармезан и оставете в гореща фурна (220 градуса), да се изпече до кафяво - около 15 мин.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта