Регистрация

Картофен пай с кленов сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
206
Оцени рецептата

2,3 кг сварени белени сладки картофи

1/3 ч захар

1/3 ч кафява или кленова захар

1 яйце

1 1/2 ч.л. настъргана кора от портокал

1/3 ч стафиди

1 1/2 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

3/4 ч.л. сол

6 с.л. разтопено масло или маргарин

За соса:

1 ч кленов сироп

1 ч.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. лимонов сок

 

Пасирайте картофите, захарта, индийското орехче, солта, маслото, яйцата и настърганата портокалова кора до гладкост. Намажете с разтопено масло формичка за печене. Поставете във фризера, за да се втвърди маслото. След това поръсете с брашно. Изсипете сместа във формичката. Печете на 190ºС в продължение на 30 минути. Обърнете върху чиния и сервирайте със соса.

За да направите соса, смесете съставките и кипнете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта