Регистрация

Карамелени сладкиши

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
220
Оцени рецептата

1/4 ч мазнина за сладкиши

1 пакет карамелен чипс

1 ч фъстъчено масло, кремообразно

1/3 ч мляко

2 ч натрошени бисквити

1 ч фъстъци, осолени, нарязани

1 пакетче шоколадов чипс, полу-сладък

3 с.л. мазнина за сладкиши

Ситно нарязани фъстъци

 

1. Смесете 1/4 чаша мазнина за сладкиши, карамеления чипс, фъстъченото масло и млякото в горната част на тенджера с двойно дъно над гореща вода. Разбърква се от време на време, докато сместа се разтопи и стане гладка.

2. Смесете натрошените бисквити и 1 чаена чаша счукани орехи в голяма купа. Изсипете сместа върху трохите. Разбърква се, докато се смесят.

3. Разпределете сместа на дъното на ненамаслена тавичка с размери 23 х 23 х 5 см. Сложете в хладилника до втвърдяване. Нарежете на квадрати.

4. Смесете шоколадовия чипс и 3 супени лъжици мазнина за сладкиши в горната част на тенджера с двойно дъно над гореща вода. Разбърква се от време на време, докато шоколадът се разтопи.

5. Поставете по едно квадратче в разтопения шоколад. Завъртете с вилица и извадете. Оставя се да се отцеди излишното. Сложете върху постлана с хартия тавичка за печене. Поръсете ги със ситно счукани орехи. Върнете в хладилника, за да се втвърди шоколадът.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта