Регистрация

Кантонски кюфтета

Автор:
ivanka
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
188
Оцени рецептата

560 г ананас, парченца в сироп

3 с.л. кафява захар

5 с.л. терияки сос, разделен

1 супена лъжица оцет

1 супена лъжица кетчуп

450 г телешка кайма

2 с.л. настърган лук

2 супена лъжица царевично нишесте

1/4 чаша вода

 

Отцедете ананаса и заделете сиропа. Комбинирайте сиропа, кафявата захар, 3 супени лъжици терияки сос, оцета и кетчупа; заделете. Смесете каймата с останалите две супени лъжици терияки сос и лука; оформете 20 кюфтета. Изпържете кюфтетата до кафяво в голям тиган; отцедете излишната мазнина. Изсипете сместа със сиропа при кюфтетата, оставете да къкри 10 минути, като периодично се разбърква. Разтворете царевичното нишесте във водата, прибавете в тигана с кюфтенцата. Варете, като разбърквате, докато сосът се сгъсти, добавете ананаса и стоплете хубаво.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта