Регистрация

Калмари соте

Автор:
margarita
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
1874
Оцени рецептата

 

560 г калмари, почистени

3 с.л. зехтин

1 червено сухо чили, смляно

3 големи глави лук

Сол и пипер на вкус

 

Почистете калмарите и нарежете на колелца от по 1,5 см. Подсушете върху хартиени кърпи и заделете. В средно голям тиган, сгорещете 1 с.л. олио на средно-висок огън. Добавете калмарите и запържете леко, докато станат непрозрачни, около 30 секунди до една минута. Прехвърлете ги в купа и оставете настрана. Избършете тигана, добавете останалото масло и сгорещете, добавете чилито и сгорещете до покафеняване. Извадете чилито с решетъчна лъжица и го изхвърлете. Добавете лука в горещото олио и гответе, като разбърквате, докато лукът омекне за около 5 минути. Намалете огъня до умерен, частично покрийте съда с капак и задушавайте, като се разбърква от време на време, докато лукът се карамелизира (златисто-кафяво), 30-40 минути. Подправете със сол / пипер. Добавете калмарите и разбъркайте, докато се стоплят. Поднася се с филийки топъл или препечен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта