Регистрация

Имамбаялдъ в патладжани

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
237
Оцени рецептата

2 средно големи патладжана

Зехтин

1 средно голям домат, нарязан

сол и пипер

1/4 ч.л. бахар

1/2 ч.л. магданоз

1 с.л. стафиди, накиснати в студена вода за 30 минути

1 скилидка чесън

1 дафинов лист

 

С нож, направете няколко цепки по дължината патладжаните, отрежете дръжката, но не ги белете. Сгорещете 2 с.л. зехтин в малък тиган и задушете лука, докато се запече леко. Добавете домата, солта, черния пипер, бахара и магданоза. Гответе на умерено слаб огън, докато сместа стане почти на пюре. Отцедете стафидите и ги добавете в тигана. Гответе още 10 минути. Напълнете приготвена смес в процепите на патладжаните с пръсти или с нож. Сложете в подходящ съд и налейте олио до около средата на патладжаните. Добавете чесъна и дафиновия лист. Покрийте съда и гответе на много тих огън за около час или докато патладжаните са много меки. Обръщайте на всеки 15 минути. Когато сте готови излейте излишната мазнина. Охлажда се за една нощ. Сервира се студено, с тънки филийки хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта