Регистрация

И една по-различна цаца - с пикантна панировка

Автор:
трайкова
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
330
Оцени рецептата

340 г цаца, размразена, ако е замразена

1/4 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. семена синап

1/4 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

Ситно настъргана лимонова кора

Олио за пържене

2 с.л. прясно нарязан магданоз

Резени лимон

Лимонова кора, ленти (по желание)

Копър, пресен стрък (по желание)

 

Изплакнете рибата под студена течаща вода. Подсушете с хартиени кърпи. В найлонова торбичка, комбинирайте брашното, солта, горчицата, лютия червен пипер, червения пипер и лимоновата кора. Добавете рибата и се разклаща добре, докато рибата се покрие равномерно. Сгорещете олиото в дълбок тиган или тенджера до 190°С. Изпържете рибата, ако трябва на партиди, за 1 минута, като се разклаща често съдът. Отцедете върху хартиени кърпи. Сложете в чиния за сервиране и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Сервирайте горещо с лимонови резени. Украсете с лимонова кора на ленти и стръкчета копър, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта