Регистрация

Змиорка в пикантен сос

Автор:
marcheva
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
230
Оцени рецептата

1,8 кг змиорка

1 с.л. зехтин

1 с.л. червен пипер

2 ч топла вода

3 скилидки чесън, нарязани

14 бланширани бадема

2 с.л. прясно нарязан магданоз

1/4 ч.л. шафран

1 с.л. зехтин

Сол на вкус

 

Нарежете почистената и обелена змиорка на парчета от по около 1 см. Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в тенджера или тиган, добавете червения пипер и се разбърква с достатъчно количество вода, така че да покрие змиорката. Оставете да заври и добавете парчетата змиорка. Междувременно, в хаванче или с електрически блендер, пюрирайте чесъна, бадемите, магданоза, шафрана и достатъчно зехтин, за да се получи гладка паста. Разбъркайте със сместа в тенджерата, добавете сол на вкус и се готви за около 20 минути или докато змиорката е готова. Добавете още вода, ако сосът се сгъсти. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта