Зеленчуково фондю
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г моркови
1 малка червена ряпа
1/2 средно голяма бяла ряпа
2 стръка целина
1 малка лава лук
300 мл пилешки бульон
60 г масло, нарязано на кубчета
Сол и черен пипер
Щипка прясно настъргано индийско орехче
Запържена наденица и сварени картофи за поднасяне
Нарежете всички зеленчуци ситно, след това ги сложете в тенджера с бульона. Оставете да заври и гответе до омекване. Отцедете зеленчуците и оставете да се охладят леко. Пюрирайте зеленчуците в блендер или кухненски робот, след това ги прокарайте през сито в тенджерата за фондю. Поставете тенджерата на слаб огън и постепенно добавете, като разбивате, маслото. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и се поднася горещо, над горелка, за потапяне с наденичките и картофите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ