Регистрация

Зеленчуково фондю

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
03 Dec
|
Видяна:
1163
Оцени рецептата

225 г моркови

1 малка червена ряпа

1/2 средно голяма бяла ряпа

2 стръка целина

1 малка лава лук

300 мл пилешки бульон

60 г масло, нарязано на кубчета

Сол и черен пипер

Щипка прясно настъргано индийско орехче

Запържена наденица и сварени картофи за поднасяне

 

Нарежете всички зеленчуци ситно, след това ги сложете в тенджера с бульона. Оставете да заври и гответе до омекване. Отцедете зеленчуците и оставете да се охладят леко. Пюрирайте зеленчуците в блендер или кухненски робот, след това ги прокарайте през сито в тенджерата за фондю. Поставете тенджерата на слаб огън и постепенно добавете, като разбивате, маслото. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче и се поднася горещо, над горелка, за потапяне с наденичките и картофите.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта