Регистрация

Зеленчукова марсала

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
1030
Оцени рецептата

Необходими продукти:

10 тиквички, настъргани

3 картофа, настъргани

1 глава лук, настърган

1 домат, нарязан на малки кубчета

1 зелена люта чушка, нарязана на тънки ленти

1 червена люта чушка, нарязана на тънки ленти

1 жълта люта чушка, нарязана на тънки ленти

1 жълта люта чушка, нарязана на тънки ленти

1 пакет спанак

2 с.л. балсамов оцет

Сокът на 1 лайм

1 скилидка чесън, счукан (на вкус)

1 парче джинджифил, счукан (на вкус)

1 консерва доматен сок

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. куркума

1/2 ч.л. кардамон

1/2 ч.л. канела

листа кориандър (на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Започнете с чесъна и джинджифила, като ги задушите в малко балсамов оцет; добавете лука и чушките. След това се добавят картофите и тиквичките и се долива доматен сок до желаната консистенция. Добавете спанака. Подправете на вкус. Съвсем накрая добавете и листата кориандър. Сервира се с ориз басмати с пшеничени зърна.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта