Зелена салата с шарен боб и див ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч шарен боб
1 1/2 ч зелена салата по избор
1 1/2 ч див ориз, сварен
3/4 ч слънчогледово олио
3 с.л. червен винен оцет
2 с.л. фино нарязан пресен див лук
2 малки скилидки чесън, обелен
1/4 ч.л. черен пипер
1/8 ч.л. сол
Див лук за украса
Накиснете боба за една нощ в студена вода. На сутринта, отцедете боба и изплакнете под течаща студена вода; Поставете го в тенджера с прясна вода, така че да се покрие. Оставете да заври на силен огън, след което намалете огъня и оставете да къкри няколко часа, докато омекне. Свалете от огъня, отцедете и оставете да се охлади. В купа, смесете зелената салата, боба и ориза. Покрийте и оставете в хладилника за поне 30 мин. В блендер смесете олиото, оцета, дивия лук, чесъна, черния пипер и солта. Смесете на висока скорост, докато лукът и чесънът станат на фино пюре. Полейте дресинга върху салатата, смесете и гарнирайте с див лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ