Зелеви сармички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава зеле
1 голяма глава лук, нарязан
6 малки моркова
3 стръка целина
1/4 ч.л. сол
1 1/2 ч доматен сок
450 г телешка кайма
2 филийки хляб
1 яйце
1/4 ч вода
2 консерва домати
1 ч захар
2 лимона
Щипка пипер
Почистете зелето от твърдата сърцевина и се поставя в голяма тенджера. Покрийте с вода и се вари, докато зелето омекне. Отстранете водата. Заделете. Нарежете лука, обелете морковите и нарежете целината на половинки. В малка купа, намокрете хляба с вода. Добавете го при каймата, яйцето, солта и черния пипер. Смесват се добре. Отрежете дебелата основа на зелевите листа. Поставете част от сместа с месото върху лист зеле. Навийте на руло и сложете в тенджера. Върху сармите сложете лука, морковите и целината. Изсипете доматите и доматения сок върху всичко това. Карамелизирайте 1 чаша захар в тиган. Добавете при сармите. Отцедете сока на 2 лимона и добавете в тенджерата. Оставете на слаб огън 2 часа непокрито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ