Регистрация

Зелеви сармички

Автор:
пеева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
824
Оцени рецептата

1 голяма глава зеле

1 голяма глава лук, нарязан

6 малки моркова

3 стръка целина

1/4 ч.л. сол

1 1/2 ч доматен сок

450 г телешка кайма

2 филийки хляб

1 яйце

1/4 ч вода

2 консерва домати

1 ч захар

2 лимона

Щипка пипер

 

Почистете зелето от твърдата сърцевина и се поставя в голяма тенджера. Покрийте с вода и се вари, докато зелето омекне. Отстранете водата. Заделете. Нарежете лука, обелете морковите и нарежете целината на половинки. В малка купа, намокрете хляба с вода. Добавете го при каймата, яйцето, солта и черния пипер. Смесват се добре. Отрежете дебелата основа на зелевите листа. Поставете част от сместа с месото върху лист зеле. Навийте на руло и сложете в тенджера. Върху сармите сложете лука, морковите и целината. Изсипете доматите и доматения сок върху всичко това. Карамелизирайте 1 чаша захар в тиган. Добавете при сармите. Отцедете сока на 2 лимона и добавете в тенджерата. Оставете на слаб огън 2 часа непокрито.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта