Регистрация

Зеле с джин и хвойна

Автор:
ivanova
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
986
Оцени рецептата

450 – 500 г зеле, нарязано по дължина, на 6 парчета, без да махате кочана

2 лука шалот, наситнен

6 плода хвойна

1 ч.л. сушена чубрица

1/4 ч сладко масло

1/3 ч джин

 

В стимера, над вряща вода, запарете зелето на един слой, покрито, в продължение на 7 до 10 минути, или докато поомекне, но е все още ал денте. В голям тиган, запържете шалота с плодовете от хвойна и чубрицата в маслото на умерено слаб огън, като разбърквате, за 10 минути. Прибавете джина, както и сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри за 1 минута. Добавете резените зеле, с отрязаната част надолу и гответе като ги обърнете веднъж внимателно, за 6 минути. Прехвърлете зелето с решетъчна лъжица в затоплена чиния за сервиране и полейте соковете от тигана отгоре.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта