Задушени перлени топчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч ориз с къси зърна
1 1/2 ч вода
4 сушени гъби шийтаке
1/2 ч гореща вода
450 г нетлъсто свинско
1 яйце
2 стръка зелен лук, нарязан
1/4 ч водни кестени, нарязани
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. корен от джинджифил, счукан
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
2 с.л. соев сос
Смесете ориза и 1 1/2 ч студена вода. Оставете да престои 2 часа. Отцедете ориза и сложете върху салфетки, за да изсъхне. Смесете гъбите и 1/2 ч гореща вода и се оставя да престои 15 минути. Отстранете и изхвърлете стъблата на гъбите; заделете гъбите. Отстранете излишните мазнини от месото. Нарежете ситно в блендера. Добавете запазените гъби, яйцето и останалите съставки; разбийте за 45 сек. или докато съставките са добре смесени. Оформете свинската кайма на 16 топки от по 3 см. Оваляйте всяка топка в заделения ориз. Подредете в подходящ съд и поставете върху решетка в тенджера. Налейте вода в тенджерата на дълбочината 3 см. Оставете да заври. Покрийте тенджерата. Намалете огъня до умерен и задушете на пара за 20 минути. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ