Регистрация

Задушени кнедли с черни гъби

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
456
Оцени рецептата

6 сушени черни китайски гъби

170 г скариди, обелени и почистени

1 ч.л. сол

1 1/2 с.л. фъстъчено олио

170 г свинска кайма

1/4 ч наситнени бамбукови кълнове

1/4 ч ситно нарязани на кубчета водни кестени, за предпочитане пресни

2 стръка зелен лук, нарязан

2 ч.л. захар

1/4 ч.л. бял пипер

1 с.л. сухо шери

1 1/2 с.л. светъл соев сос

2 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. пилешки бульон

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

Олио

Готови кори за кнедли от пшенично нишесте

Светъл соев сос, за потапяне

Китайска горчица, за потапяне

 

Разточете корите колкото се може по-тънко. Покрийте гъбите в топла вода за 20 минути или докато омекнат. Извадете и отцедете излишната вода от гъбите. Отрежете стъблата в основата и ги изхвърлете. Нарежете фино гъбите. Смесете скаридите със сол и ги оставете да престои 10 минути. Изплакнете със студена вода, подсушете добре. Нарежете наедро. Загрейте тиган или уок. Когато се сгорещи, добавете фъстъченото олио. На средно-висока температура, добавете гъбите, скаридите, свинското, бамбука, водните кестени, както и половината от зеления лук; гответе, докато месото побелее. Подправя се със захар, бял пипер, вино и соев сос. Комбинирайте царевичното нишесте и пилешкия бульон в малка купа и разбъркайте до гладкост; изсипва се в тигана. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Извадете сместа в плитка чиния и се смесва в останалия зелен лук и кориандъра. Оставете плънката да се охлади, след това се съхранява в хладилник, докато е необходимо.  Сложете една голяма чаена лъжичка в центъра на всяка кора. Прегънете на две и слепете краищата. Поставете кнедлите, без да се докосват една до друга в намаслен бамбуков стимер. Задушете на пара над вряща вода за 3 минути. Поднася се горещо, потопено в светъл соев сос и китайски горчица. Сервирайте с китайска горчица, за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта