Задушени кнедли с черни гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 сушени черни китайски гъби
170 г скариди, обелени и почистени
1 ч.л. сол
1 1/2 с.л. фъстъчено олио
170 г свинска кайма
1/4 ч наситнени бамбукови кълнове
1/4 ч ситно нарязани на кубчета водни кестени, за предпочитане пресни
2 стръка зелен лук, нарязан
2 ч.л. захар
1/4 ч.л. бял пипер
1 с.л. сухо шери
1 1/2 с.л. светъл соев сос
2 ч.л. царевично нишесте
2 с.л. пилешки бульон
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
Олио
Готови кори за кнедли от пшенично нишесте
Светъл соев сос, за потапяне
Китайска горчица, за потапяне
Разточете корите колкото се може по-тънко. Покрийте гъбите в топла вода за 20 минути или докато омекнат. Извадете и отцедете излишната вода от гъбите. Отрежете стъблата в основата и ги изхвърлете. Нарежете фино гъбите. Смесете скаридите със сол и ги оставете да престои 10 минути. Изплакнете със студена вода, подсушете добре. Нарежете наедро. Загрейте тиган или уок. Когато се сгорещи, добавете фъстъченото олио. На средно-висока температура, добавете гъбите, скаридите, свинското, бамбука, водните кестени, както и половината от зеления лук; гответе, докато месото побелее. Подправя се със захар, бял пипер, вино и соев сос. Комбинирайте царевичното нишесте и пилешкия бульон в малка купа и разбъркайте до гладкост; изсипва се в тигана. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Извадете сместа в плитка чиния и се смесва в останалия зелен лук и кориандъра. Оставете плънката да се охлади, след това се съхранява в хладилник, докато е необходимо. Сложете една голяма чаена лъжичка в центъра на всяка кора. Прегънете на две и слепете краищата. Поставете кнедлите, без да се докосват една до друга в намаслен бамбуков стимер. Задушете на пара над вряща вода за 3 минути. Поднася се горещо, потопено в светъл соев сос и китайски горчица. Сервирайте с китайска горчица, за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ