Задушени гъби с миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г гъби
225 г морски миди
120 мл мляко
120 мл мляко
Естрагонов оцет
Есенция от аншоа
1 малък дафинов лист
Прясно нарязан магданоз
1 1/2 с.л. масло
1 1/2 с.л. брашно
Пържена галета
Нарежете гъбите на дебели филийки. Сложете ги в тенджера със студеното мляко. Покрийте частично съда и оставете да заври. Добавете дафиновите листа и малко сол и намалете огъня до много слаб. Покрийте отново частично и оставете да къкри 5-6 мин. Прецедете и заделете течността от гъбите, изхвърлете дафиновия лист и заделете гъбите на топло в много слаба фурна. Направете гладък богат сос с масло, брашно и течността от гъбите. При разбъркване се добавят поне 1/2 чаена лъжичка естрагонов оцет и есенция от аншоа. Оставете да къкри за 2-3 минути, след което подправете на вкус със сол и черен пипер. Бързо добавете мидите и веднага намалете котлона до слаб. Покрийте съда наполовина и варете в продължение на 5 минути. Разбърква се от време на време. Свалете от котлона, бързо добавете гъбите и проверете подправките. След това обърнете съдържанието на съда в затоплен съд за огретен. Поръсете с магданоз и гарнирайте с пържена галета или триъгълници пържени филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ