Регистрация

Задушени гъби с миди

Автор:
Жана
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
447
Оцени рецептата

225 г гъби

225 г морски миди

120 мл мляко

120 мл мляко

Естрагонов оцет

Есенция от аншоа

1 малък дафинов лист

Прясно нарязан магданоз

1 1/2 с.л. масло

1 1/2 с.л. брашно

Пържена галета

 

Нарежете гъбите на дебели филийки. Сложете ги в тенджера със студеното мляко. Покрийте частично съда и оставете да заври. Добавете дафиновите листа и малко сол и намалете огъня до много слаб. Покрийте отново частично и оставете да къкри 5-6 мин. Прецедете и заделете течността от гъбите, изхвърлете дафиновия лист и заделете гъбите на топло в много слаба фурна. Направете гладък богат сос с масло, брашно и течността от гъбите. При разбъркване се добавят поне 1/2 чаена лъжичка естрагонов оцет и есенция от аншоа. Оставете да къкри за 2-3 минути, след което подправете на вкус със сол и черен пипер. Бързо добавете мидите и веднага намалете котлона до слаб. Покрийте съда наполовина и варете в продължение на 5 минути. Разбърква се от време на време. Свалете от котлона, бързо добавете гъбите и проверете подправките. След това обърнете съдържанието на съда в затоплен съд за огретен. Поръсете с магданоз и гарнирайте с пържена галета или триъгълници пържени филийки.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта