Регистрация

Жълти и червени чушки, пълнени с риба тон и каперси

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

10 жълти чушки, нарязани надлъжно на три еднакви парчета

10 червени чушки, нарязани надлъжно на три еднакви парчета

1 ч + 2 ч.л. зехтин

5 с.л. пресен лимонов сок

5 скилидки чесън, счукан

Сол и прясно смлян черен пипер

3 консерви риба тон в собствен сос, отцедени

1/2 ч наситнен пресен магданоз

5 с.л. отцедени каперси

стръкчета пресен магданоз

Черни маслини

 

Изпечете чушките, докато се получи черна кора. Увийте и задушете в найлонова торбичка за 10 мин. Обелете и подсушете. Смесете зехтина, лимоновия сок и чесъна в голяма купа. Поръсете със сол и пипер. Добавете чушките и мариновайте за най-малко 30 минути. Отцедете, заделете маринатата. Смесете рибата тон, нарязания магданоз и каперсите в друга купа, натрошете рибата с вилица. Смесете с достатъчно количество от запазената марината, за да овкусите. Поръсете със сол и пипер. Сложете 1 супена лъжица от сместа с рибата тон във вътрешната страна на всяка чушка в единия край. Навийте. Подредете със затворената страна надолу в чиния за сервиране. Изсипете маринатата върху рулата Украсете с магданоз и маслини преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта