Жълти и червени чушки, пълнени с риба тон и каперси
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 жълти чушки, нарязани надлъжно на три еднакви парчета
10 червени чушки, нарязани надлъжно на три еднакви парчета
1 ч + 2 ч.л. зехтин
5 с.л. пресен лимонов сок
5 скилидки чесън, счукан
Сол и прясно смлян черен пипер
3 консерви риба тон в собствен сос, отцедени
1/2 ч наситнен пресен магданоз
5 с.л. отцедени каперси
стръкчета пресен магданоз
Черни маслини
Изпечете чушките, докато се получи черна кора. Увийте и задушете в найлонова торбичка за 10 мин. Обелете и подсушете. Смесете зехтина, лимоновия сок и чесъна в голяма купа. Поръсете със сол и пипер. Добавете чушките и мариновайте за най-малко 30 минути. Отцедете, заделете маринатата. Смесете рибата тон, нарязания магданоз и каперсите в друга купа, натрошете рибата с вилица. Смесете с достатъчно количество от запазената марината, за да овкусите. Поръсете със сол и пипер. Сложете 1 супена лъжица от сместа с рибата тон във вътрешната страна на всяка чушка в единия край. Навийте. Подредете със затворената страна надолу в чиния за сервиране. Изсипете маринатата върху рулата Украсете с магданоз и маслини преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ