Регистрация

Желирано месо

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
02 Jun
|
Видяна:
306
Оцени рецептата

600 мл бульон

1/2 консерва вода

1/2 лимон, срязан наполовина

1 с.л. оцет

1/2 ч.л. лют пипер

3/4 ч.л. сос Уорчестър

2 стръка целина, нарязани на осминки

1 глава лук, нарязан на четвъртинки

1/2 зелена чушка, разполовена

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сос табаско

1 скилидка чесън

2 пакета неовкусен желатин

1/2 ч вода

450 г задушено месо

Майонеза за гарнитура

 

В голяма покрита тенджера, оставете бульонът да заври, заедно с 1/2 консерва вода, лимона, оцета, лютия червен пипер, соса Уорчестър, целината, лука, зелената чушка, солта, соса табаско и чесъна за 1 1/2 часа. Разтворете желатина в 1/2 чаша вода в тенджера. Накъсайте месото и го добавете към желатина. Прецедете бульона през гевгир, добавете месото и желатиновата смес и се изсипва в тавичка. Охладете. Преди желатинът да се е стегнал напълно, разбъркайте месото, така че да се разпредели равномерно. Охладете много добре. Нарежете на квадратчета и сервирайте върху листа маруля с лъжица майонеза.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта