Регистрация

Естрагонови хапки с гъби и скариди

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

3 с.л. лимонов сок

2 ч.л. сушен естрагон

1 малка скилидка чесън, счукан

23 средно големи пресни скариди, белени и почистени

24 пресни гъби нарязани на филийки

1 с.л. вода

1 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 1/2 ч.л. дижонска горчица

1/8 ч.л. пипер

 

Комбинирайте първите три съставки; разбъркайте добре. Смесете половината лимонов сок и скаридите в стъклена тавичка за пай; разбъркайте добре. Покрийте и мариновайте в хладилника 1 час, като периодично се разбърква. Смесете гъбите с останалия лимонов сок; разбъркайте добре. Покрийте и сложете настрана. Подредете скаридите на един слой. Покрийте с найлоново фолио. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за две минути до 2 минути и 20 секунди или докато скаридите са готови. Отцедете скаридите старателно, като заделите маринатата. Добавят се водата и следващите четири съставки при запазената марината, като се разбърква с бъркалка. Добавете скаридите; разбърква се добре. Набодете парче гъба и 1 скарида на 24 клечки за зъби.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта