Регистрация

Еклерчета със спанак и сирене

Автор:
трайкова
|
Дата:
11 Mar
|
Видяна:
423
Оцени рецептата

280 г спанак, замразен, нарязан

1 ч мляко

1/2 ч масло или маргарин (1 бучка)

1 ч.л. сол

1 ч брашно

4 големи яйца

115 г кашкавал, настърган

1/2 ч настърган пармезан

Магданоз, цвекло или зелена салата

 

Отцедете спанака и подсушете с хартиени кърпи. В тенджера на умерен огън, сгорещете млякото, маргарина или маслото и солта, докато мазнината се разтопи и сместа заври. Отстранете от огъня. С дървена лъжица при непрекъснато енергично разбъркване, добавете брашното наведнъж, докато сместа образува топка и се отдели от стените на съда. Добавете яйцата в брашнената смес, едно по едно, като разбивате добре след всяко, докато сместа е гладка и лъскава. Добавете кашкавала, пармезана и спанака. Загрейте фурната до 190 градуса. Намажете леко с мазнина 2 големи тави за печене. Капнете по пълни супени лъжици по дъното на 3-4 см една от друга. Пекат се около 15-20 минути или докато леко покафенеят. Подредете в чиния и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта