Регистрация

Дъмплинги с тофу

Автор:
любомира
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
176
Оцени рецептата

За пълнежа:

226 г обикновено или твърдо тофу

2 с.л. черни гъби, смлени или шийтаке, предварително накиснати

2 с.л. предварително накиснати дървесни гъби

1 с.л. сушени пъпки лилия, наситнени, предварително накиснати

1 с.л. зелен лук, накълцан

1/2 ч.л. сол

2 1/4 ч.л. соев сос

2 1/4 ч.л. сусамово олио

За дъмплингите:

1 ч универсално брашно

1/4 ч вода

За соса:

соев сос

оцет

водата от накиснатите гъби

сусамово олио (по желание)

Чили олио (по желание)

 

Намачкайте тофуто, така че да се получи около 3/4 чаша. За да направите пълнежа, комбинирайте пюрираното тофу с нарязаните наситно съставки, сол, соев сос и сусамово олио. За да направите дъмплингите, смесете брашното и водата с ръка, омесете до получаването на топка тестото. Покрийте и оставете да втасва най-малко един час. Поставете върху леко набрашнена дъска и месете в продължение на 2 минути. С длани, разточете тестото на продълговат цилиндър с дължина 30 см и 2,5 см в диаметър. Нарежете напреко на парчета от по 1 см, така че общо да се получат 24 парчета. От тези парчета разточете всяко върху набрашнена повърхност на кръг с диаметър 7-8 см, като в средата трябва да е по-дебел, а в краищата по-тънък. Поставете по 1-1/2 ч.л. от пълнежа в средата на всеки кръг тесто и съберете краищата му около плънката. Сложете вода да заври в тенджера. Сварете дъмплингите по няколко наведнъж в продължение на 3 минути и извадете с решетъчна лъжица. Сервират се топли, придружени с малки купички сос за потапяне. На соса: смесете равни количества соев сос и оцет и подправете с останалите съставки на вкус.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта