Дъмплинги с пълнеж от свинско и скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г свински котлет, нарязан ситно
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. семена синап на прах
1 с.л. соев сос
140 г скариди, нарязани
1 с.л. лимонов сок
1 тиквичка, нарязана
1 с.л. шери
4 стръка зелен лук, нарязан
113 г воден кестен, нарязан
1 с.л. кориандър
1 стрък праз, нарязан
1. В купа смесете първите четири съставки и мариновайте в хладилник за един час, като се разбърква от време на време. Отцедете. Заделете маринатата.
2. В друга купа смесете скаридите и лимоновия сок. Покрийте и оставете в хладилник за един час.
3. Сгорещете олио в тиган на слаб огън. Добавете сместа с месо и праза.
4. Увеличете котлона и запържете в продължение на половин минута.
5. Добавете тиквичките и заделената марината от месото. Запържете около една минута Извадете от фурната.
6. Запържете скаридите, зеления лук, шерито и водните кестени в тиган за половин минута или докато скаридите докато порозовеят. Свалете от огъня.
7. Смесете скаридите и месото и добавете кориандъра.
9. Напълнете готови кори за дъмплинги и изпържете до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ