Дъмплинги на пара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
2/3 ч брашно
2 с.л. гореща вода + 2 ч.л. гореща вода
Плънка А:
140 г намачкано тофу
1 1/2 ч.л. кисело зеле, накъсано
1 с.л. предварително накиснати и смлени дървесни гъби
1 с.л. предварително накиснати и смлени пъпки лилия
3 с.л. черни гъби или шийтаке (предварително накиснати и смлени)
1 1/2 ч.л. зелен лук; наситнен
1 ч.л. сусамово олио
1 ч.л. зехтин
1/8 ч.л. сол
2 ч.л. соев сос
Плънка Б:
3 с.л. воден кестен, наситнен
3 с.л. черни гъби, наситнени (предварително накиснати)
3 с.л. бамбукови стръкове, наситнени
3 с.л. морков, наситнен
2 ч.л. зелен лук; наситнен
1/2 ч.л. корен от джинджифил, счукан
1 с.л. соев сос
1/4 ч.л. царевично нишесте
1 1/2 ч.л. сусамово олио
За соса за потапяне:
соев сос
течност от накисването на гъбите
сусамово олио
Начин на приготвяне: За да подготвите тестото, смесете брашното и топлата вода. Замесете няколко минути на гладко тесто, покрийте и оставете да втаса най-малко 1 час. Поставете върху леко набрашнена дъска и месете в продължение на около 2 минути. С дланите на ръцете си разточете в дълга, цилиндрична форма с размери 20 см дължина и 2,5 см диаметър. Нарежете на 15 парчета напречно. Дръжте тестото покрито. Оформете парчетата тесто с отрязаната страна нагоре в кръг. Притиснете леко надолу с длани върху поръсена с брашно дъска. Разточете всяко парче на кръг с диаметър 9 см, като оставите малко по-дебело в средата, а по-тънко към краищата. Пригответе плънка А или Б като смесите съставките. Поставете приблизително по 1 супена лъжица от плънката в центъра на всеки кръг. Увийте тестото около плънката . Застелете дъното на бамбуков стимер с влажна кърпа. Подредете дъмплингите отгоре. Запарете за 10 мин. Поднесете горещи, с няколко капки сусамово олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ