Гъби Строганов
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч зеленчуков бульон
2 глави лук, нарязани на парчета
4 ч гъби, нарязани
1 с.л. червен пипер, сладък
Щипка лют червен пипер
1 ч.л. настъргана лимонова кора
Сол на вкус
Пипер, черен, на вкус
1/2 ч кисело мляко, обезмаслено, ценено
2 с.л. пресен копър или магданоз, нарязан
Загрейте 1/2 чаша бульон в голям тиган и добавете лука. Оставете да къкри, покрито, докато лукът омекне, 10 - 15 минути. Добавете гъбите и оставете да къкри за 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете червения пипер, лютия червен пипер лимоновата и останалия бульон и оставете да къкри енергично за около 10 минути, докато се редуцира с една трета. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Свалете тигана от котлона, оставете сместа за около 5 минути и след това добавете киселото мляко. Поръсете със ситно нарязан копър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ