Регистрация

Гъби сатай

Автор:
Жана
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
395
Оцени рецептата

226 г предварително накиснати китайски гъби

За маринатата:

1 ч.л. фино нарязан галангал

1 ч.л. фино нарязана лимонова трева

1 ч.л. фино нарязани листа лайм

2 корена кориандър

4 скилидки чесън, нарязани едро

1/2 ч.л. къри на прах

1 с.л. светъл соев сос

2 с.л. захар

1 ч.л. смлени семена кориандър

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. сол

2 с.л. зехтин

1/2 ч кокосово мляко

За фъстъчения сос:

1 с.л. зехтин

1 с.л. червена къри паста

1 ч кокосово мляко

2 с.л. захар

1/4 ч.л. сол

1 с.л. лимонов сок

3 с.л. смлени печени фъстъци

 

Нарежете гъбите спираловидно, така че да се получи дълга лента. Заделете. За маринатата: В хаванче, счукайте заедно галангала, лимоновата трева, листата лайм, корените кориандър и чесъна, за да се образува паста. Поставете в купа и разбъркайте с всички други съставки и смесете добре. Поставете всички гъбени ленти в тази марината и се оставя за поне 30 минути. За фъстъчения сос: В уок или тиган загрейте зехтина, добавете къри пастата и се запържва за кратко, докато се смеси с мазнината. Добавете кокосовото мляко, намалете котлона и разбъркайте добре, докато се получи богат червен цвят. Добавете останалите съставки, като се разбърква непрекъснато, докато се получи гъст сос и оставете настрана. Извадете гъбите от маринатата и ги набодете на шишове. Изпечете на скара до готовност. Сервирайте с фъстъчен сос и кисели краставички.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта