Гъби сатай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г предварително накиснати китайски гъби
За маринатата:
1 ч.л. фино нарязан галангал
1 ч.л. фино нарязана лимонова трева
1 ч.л. фино нарязани листа лайм
2 корена кориандър
4 скилидки чесън, нарязани едро
1/2 ч.л. къри на прах
1 с.л. светъл соев сос
2 с.л. захар
1 ч.л. смлени семена кориандър
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
1/2 ч кокосово мляко
За фъстъчения сос:
1 с.л. зехтин
1 с.л. червена къри паста
1 ч кокосово мляко
2 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. смлени печени фъстъци
Нарежете гъбите спираловидно, така че да се получи дълга лента. Заделете. За маринатата: В хаванче, счукайте заедно галангала, лимоновата трева, листата лайм, корените кориандър и чесъна, за да се образува паста. Поставете в купа и разбъркайте с всички други съставки и смесете добре. Поставете всички гъбени ленти в тази марината и се оставя за поне 30 минути. За фъстъчения сос: В уок или тиган загрейте зехтина, добавете къри пастата и се запържва за кратко, докато се смеси с мазнината. Добавете кокосовото мляко, намалете котлона и разбъркайте добре, докато се получи богат червен цвят. Добавете останалите съставки, като се разбърква непрекъснато, докато се получи гъст сос и оставете настрана. Извадете гъбите от маринатата и ги набодете на шишове. Изпечете на скара до готовност. Сервирайте с фъстъчен сос и кисели краставички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ