Гъби с песто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
24 пресни гъби
1/2 ч орехи или кедрови ядки; нарязани
2 ч пресен босилек, накъсан
1/2 ч настърган пармезан
4 скилидки чесън, обелен
1/4 ч зехтин
Черен пипер (на вкус)
Загрейте фурната до 210ºС. В купата на кухненски робот или пасатор, поставете маслото, счуканите ядки, босилека, пармезана и чесъна. Разбийте до гладкост. Добавете черен пипер на вкус. Отстранете пънчетата на гъбите. Почистете гъбите. Изсипете по пълна чаена лъжичка от пестото във всяка гъба. Поставете половин орех или няколко кедрови ядки върху всяка. Пече се за около 10 минути или докато се сгорещи. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ