Регистрация

Гъби, пълнени с рачешко и сирене Грюер

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
463
Оцени рецептата

225 г рачешко; натрошено

5 ч.л. масло

3 с.л. лук, нарязан

3 с.л. брашно

1 ч мляко

1/8 ч.л. сол

щипка лют червен пипер

2 с.л. настърган пармезан

2 с.л. галета

1 с.л. магданоз, нарязан фино

24 средно големи гъби, без стеблата

2 с.л. сухо шери

6 с.л. настърган Грюер

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Внимателно подберете месото на раците, за да премахнете хрущяла и части от черупката. Разтопете 3 супени лъжици от маслото в тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, докато стане полупрозрачен, за около 3 минути. Добавете брашното и гответе още 3 минути. После добавете млякото и гответе още 5-6 минути, като се разбърква, докато се сгъсти и стане на крем. Не оставяйте да изгори. Отстранете от огъня. Добавете рачешкото, сол, лют червен пипер и пармезана в тигана и разбъркайте добре. Добавете галетата и магданоза. В този момент сместа трябва да е гъста като плънка. Оставя се да се охлади до стайна температура. Сгорещете останалите 2 супени лъжици масло в друг тиган и запържете леко гъбите, докато омекнат, около 3 минути. Докато е още горещо, се налива шерито и внимателно се запалва с клечка кибрит. Отцедете гъбите и ги оставете да се охладят. Сложете по една супена лъжица от плънката във всяка гъба и ги поръсете с Грюер. Сложете върху намазана тава и се пече на 180 градуса за 10 минути, докато плънката заври. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта