Гъби, пълнени с рачешко и сирене Грюер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г рачешко; натрошено
5 ч.л. масло
3 с.л. лук, нарязан
3 с.л. брашно
1 ч мляко
1/8 ч.л. сол
щипка лют червен пипер
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. галета
1 с.л. магданоз, нарязан фино
24 средно големи гъби, без стеблата
2 с.л. сухо шери
6 с.л. настърган Грюер
Загрейте фурната до 180 градуса. Внимателно подберете месото на раците, за да премахнете хрущяла и части от черупката. Разтопете 3 супени лъжици от маслото в тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, докато стане полупрозрачен, за около 3 минути. Добавете брашното и гответе още 3 минути. После добавете млякото и гответе още 5-6 минути, като се разбърква, докато се сгъсти и стане на крем. Не оставяйте да изгори. Отстранете от огъня. Добавете рачешкото, сол, лют червен пипер и пармезана в тигана и разбъркайте добре. Добавете галетата и магданоза. В този момент сместа трябва да е гъста като плънка. Оставя се да се охлади до стайна температура. Сгорещете останалите 2 супени лъжици масло в друг тиган и запържете леко гъбите, докато омекнат, около 3 минути. Докато е още горещо, се налива шерито и внимателно се запалва с клечка кибрит. Отцедете гъбите и ги оставете да се охладят. Сложете по една супена лъжица от плънката във всяка гъба и ги поръсете с Грюер. Сложете върху намазана тава и се пече на 180 градуса за 10 минути, докато плънката заври. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ