Регистрация

Гъби, пълнени с охлюви

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
750
Оцени рецептата

1/2 ч меко масло

1 ч.л. шалот, счукан

1 скилидка чесън (голяма), счукан

1 с.л. наситнен магданоз

1 с.л. фино нарязана целина

1/4 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

12 големи гъби

12 големи консервирани охлюва, отцедени

 

Разбийте на крем 6 супени лъжици масло с лука, чесъна, магданоза, целината, солта и черен пипер на вкус. Извадете пънчетата на гъбите и заделете за друга цел. Загрейте останалото масло в тиган. Добавете гъбите и се обръщат, за да се покрият от всички страни. Подредете охлювите в чинийка за охлюви или почистени черупки от миди или поставете в плитък съд за печене, подходящ и за сервиране. Поставете непълна чаена лъжичка от маслото с подправките във всяка гъбена шапка, добавете охлюв и покрийте с още малко масло. Преди сервиране се пече в умерена фурна (190 градуса) около 15 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта