Регистрация

Гъби, пълнени с миди

Автор:
radito
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
171
Оцени рецептата

1/2 ч масло

900 г гъби, големи

1 ч смлени миди, с течността

1 скилидка чесън, накълцан

1/2 ч галета

1/3 ч магданоз, нарязан

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

Лимонов сок

 

Разтопете маслото в тенджера. Отстранете стъблата на гъбите и ги нарежете на кубчета. Потопете гъбените шапчици в масло и ги сложете върху решетка и в тавичка. Отцедете мидите и заделете течността. Смесете разтопеното масло, сотираните гъбени стъбла и чесъна. Налейте мидения бульон и оставете да къкри, докато гъбите омекнат. Отстранете от огъня и разбъркайте с останалите съставки. Сложете по лъжица от сместа в гъбените шапчици. Печете на грил за около 8 минути, докато гъбите са крехки и леко покафенеят отгоре. Поръсете няколко капки лимонов сок върху всяка и поднесете горещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта