Регистрация

Гъби по средиземноморски

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
257
Оцени рецептата

170 г домати, обелени, почистени от семената и ситно нарязани

30 г целина, стръкове, разполовени

1 скилидка чесън, натрошен

226 г печурки, почистени

2 с.л. зехтин

1 с.л. лимонов сок

1 стрък магданоз

1 дафинов лист

230 мл вода

1/4 ч.л. сол

Пипер, на вкус

1 с.л. магданоз, нарязан

 

Сложете доматите, целината, чесъна, олиото, лимоновия сок, магданоза, дафиновия лист, водата, солта и черния пипер в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри, непокрито, за 5 минути. Добавете гъбите и оставете да къкри, непокрито, за още 5 минути. Извадете целината, магданоза и дафиновия лист. С помощта на решетъчна лъжица, разделете гъбите поравно в четири малки чинии. Сварете течността в съда бързо, докато се редуцира наполовина, за около 5 минути. Полейте гъбите и се поръсва с магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта