Гъби в сос от стриди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 еднакво големи сушени черни китайски гъби или големи пресни печурки
Подправки за запържване:
1 ч.л. сос от стриди
1/2 ч.л. тъмен соев сос
1 с.л. бульон или вода
1/4 ч.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. вода
Подправки за задушаване:
2 резена джинджифил
2 лука шалот
1/4 ч.л. сол
1 с.л. пилешка мазнина (или олио)
1 с.л. бульон или вода
1. Смесете съставките за запържването много добре.
2. Махнете стъблата от гъбите и изхвърлете. Накиснете гъби за 20 до 30 минути, докато омекнат, след това задушете с подправките за задушаването за 30 минути. Извадете и запържете с подправките за пържене, докато цялата течност се изпари. Ако се използват печурки, накисване и задушаване не е необходимо. Вместо това, сложете гъбите в тенджерка с 2 резена джинджифил и 2 шалота за 1 минута и оставете да къкри.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ