Регистрация

Гъби в сос от стриди

Автор:
Надежда
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
452
Оцени рецептата

12 еднакво големи сушени черни китайски гъби или големи пресни печурки

Подправки за запържване:

1 ч.л. сос от стриди

1/2 ч.л. тъмен соев сос

1 с.л. бульон или вода

1/4 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. вода

Подправки за задушаване:

2 резена джинджифил

2 лука шалот

1/4 ч.л. сол

1 с.л. пилешка мазнина (или олио)

1 с.л. бульон или вода

 

1. Смесете съставките за запържването много добре.

2. Махнете стъблата от гъбите и изхвърлете. Накиснете гъби за 20 до 30 минути, докато омекнат, след това задушете с подправките за задушаването за 30 минути. Извадете и запържете с подправките за пържене, докато цялата течност се изпари. Ако се използват печурки, накисване и задушаване не е необходимо. Вместо това, сложете гъбите в тенджерка с 2 резена джинджифил и 2 шалота за 1 минута и оставете да къкри.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта