Регистрация

Гъбено суфле

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
639
Оцени рецептата

1 ч.л. масло

250 г гъби, нарязани на филийки

1 лук шалот, ситно нарязан

1 ч.л. смесени билки

1 ч.л. нарязан магданоз

1 1/2 с.л. масло

3 с.л. брашно

1 1/2 ч мляко

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

4 жълтъка

3 с.л. настърган пармезан

2 с.л. сметана

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

4 белтъка

1 с.л. настърган пармезан

 

1. Разтопете масло в тиган и запържете леко следващите четири съставки за 2-3 минути. Извадете от тигана. Разтопете маслото, добавете брашното и се готви 1-2 минути.

2. Отстранете от огъня, постепенно се добавя млякото, солта и черния пипер.

3. Върнете на котлона и се разбърква непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти.

4. Оставете да къкри на слаб огън за 5-7 минути.

5. Добавете следващите шест съставки и разбъркайте добре, разбийте белтъка на сняг и го добавете в сместа за соса.

6. Напълнете 4 купички за суфле на една трета от ръба и поръсете с половината от гъбената смес. Повторете с един слой сос и гъби и завършете със сос. Поръсете със сирене.

Пече се на 190 градуса в продължение на 30-35 минути.

8. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта