Гъбено суфле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. масло
250 г гъби, нарязани на филийки
1 лук шалот, ситно нарязан
1 ч.л. смесени билки
1 ч.л. нарязан магданоз
1 1/2 с.л. масло
3 с.л. брашно
1 1/2 ч мляко
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
4 жълтъка
3 с.л. настърган пармезан
2 с.л. сметана
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
4 белтъка
1 с.л. настърган пармезан
1. Разтопете масло в тиган и запържете леко следващите четири съставки за 2-3 минути. Извадете от тигана. Разтопете маслото, добавете брашното и се готви 1-2 минути.
2. Отстранете от огъня, постепенно се добавя млякото, солта и черния пипер.
3. Върнете на котлона и се разбърква непрекъснато, докато сместа заври и се сгъсти.
4. Оставете да къкри на слаб огън за 5-7 минути.
5. Добавете следващите шест съставки и разбъркайте добре, разбийте белтъка на сняг и го добавете в сместа за соса.
6. Напълнете 4 купички за суфле на една трета от ръба и поръсете с половината от гъбената смес. Повторете с един слой сос и гъби и завършете със сос. Поръсете със сирене.
Пече се на 190 градуса в продължение на 30-35 минути.
8. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ