Гъбени тарталети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 листа кори за баница
2 с.л. масло, разтопено
За пълнежа:
1 ч.л. масло
450 г гъби, ситно нарязани
1 с.л. светъл соев сос
1 скилидка чесън, счукан
щипка индийско орехче, смляно
3 стръка зелен лук, наситнен
2 с.л. печени орехи, фино нарязани
2 с.л. майонеза
1 щипка сол
1/4 ч.л. пипер
За пълнежа: В тиган, разтопете маслото на умерен огън; задушете гъбите, соевия сос, чесъна и индийското орехче, като се разбърква, за около 7 минути или докато течността се абсорбира. Добавете лука и орехите. Добавете майонезата. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете един лист от тесто кори върху работната повърхност, запазвайки останалите листа, покрити с влажна кърпа. Намажете с масло. Поставете втория лист кори и намажете с масло. Повторете с останалите кори. Пререже на кръст, на пет равни части и надлъжно на три, така че да се получат 30 квадрата общо. Притиснете всеки квадрат в незалепваща формичка за печене на тарталети от по 2,5 см. Печете на 180С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Напълнете с плънката; печете още 4 мин., докато пълнежът се сгорещи. Гарнира се с няколко пресни стръкчета магданоз, тънки резени червена чушка и каперси.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ