Гъбени спирали
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин или растително масло
1 1/4 ч нарязан лук
2 с.л. зехтин или растително масло
450 г бели гъби; ситно нарязани
2/3 ч настърган пармезан
2 ч.л. сушени листа керевиз, натрошени
Сол
Прясно смлян черен пипер
450 г тесто
В голям тиган, сгорещете 2 супени лъжици масло на средно-висока температура. Добавете лука и запържете леко за около 3 - 4 минути. Добавете останалото масло, след което се добавят гъбите. Увеличете котлона и гответе, докато течността се редуцира почти напълно, около 7 минути, като се разбърква често. Свалете тигана от котлона, прибавете сиренето, керевиза и черния пипер и заделете. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото и изрежете правоъгълници. Сложете от плънката и навийте на руло. Внимателно увийте рулцата плътно в найлон или фолио. Разточете всяко руло леко като натиснете, така че да се получат овални форми и се съхранява в хладилник, докато тестото се втвърди, най-малко 2 часа. Загрейте фурната до 190С и постелете тавичка с хартия за печене. Извадете рулата от хладилника и нарежете с остър нож на филийки. Поставете ги на известно разстояние една от друга в тавичката и печете докато леко покафенеят. Обърнете с шпатула и печете отново. Извадете върху решетка, да се охладят и сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ