Регистрация

Гъбени спирали

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
553
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин или растително масло

1 1/4 ч нарязан лук

2 с.л. зехтин или растително масло

450 г бели гъби; ситно нарязани

2/3 ч настърган пармезан

2 ч.л. сушени листа керевиз, натрошени

Сол

Прясно смлян черен пипер

450 г тесто

 

В голям тиган, сгорещете 2 супени лъжици масло на средно-висока температура. Добавете лука и запържете леко за около 3 - 4 минути. Добавете останалото масло, след което се добавят гъбите. Увеличете котлона и гответе, докато течността се редуцира почти напълно, около 7 минути, като се разбърква често. Свалете тигана от котлона, прибавете сиренето, керевиза и черния пипер и заделете. Върху леко набрашнена повърхност, разточете тестото и изрежете правоъгълници. Сложете от плънката и навийте на руло. Внимателно увийте рулцата плътно в найлон или фолио. Разточете всяко руло леко като натиснете, така че да се получат овални форми и се съхранява в хладилник, докато тестото се втвърди, най-малко 2 часа. Загрейте фурната до 190С и постелете тавичка с хартия за печене. Извадете рулата от хладилника и нарежете с остър нож на филийки. Поставете ги на известно разстояние една от друга в тавичката и печете докато леко покафенеят. Обърнете с шпатула и печете отново. Извадете върху решетка, да се охладят и сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта