Регистрация

Гъбени кръгчета

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
24 Aug
|
Видяна:
469
Оцени рецептата

1 белтък, леко разбит

1 жълтък, леко разбит

2 с.л. масло или маргарин

225 г гъби; наситнени

3 с.л. сметана

1/4 ч.л. брашно

1/8 ч.л. сол

щипка черен пипер

Тесто 1:

2/3 ч.л. брашно

1 жълтък

2 с.л. сметана

1/4 ч вода

Тесто 2:

2/3 ч.л. брашно

9 с.л. масло или маргарин; със стайна температура

 

Тесто 1: В средно голяма купа, смесете брашното, жълтъка, сметаната и водата. Омесете еластично тесто. Омесете за около 15-20 минути. Покрийте и оставете настрана.

Тесто 2: В средно голяма купа, смесете брашното и маслото на гладко меко тесто. Разделете тестото на 3 топки. Покрийте тестените топки и заделете. На леко набрашнена повърхност, разточете тесто 1 на тънък правоъгълник. Поставете една топка от тесто 2 в центъра на разточения правоъгълник. Внимателно натиснете топката тесто с ръце или точилка, докато тестото стане с дебелина около 0,5 см и обхваща кръгла част от тесто 1. Сгънете двете къси страни от тесто 1 върху разточеното тесто 2, така че двата края да се съберат в центъра. Разточете всичко на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Повторете с останалите две топки тесто 2. Навийте на руло. Увийте тестото във фолио и се съхранява в хладилник за една нощ. Разполовете напречно тестото. На леко набрашнена повърхност, разточете половината тесто на правоъгълник с дебелина около 0,5 см. Изрежете кръгове с помощта на формичка за бисквити или чаша с диаметър 5 см. Подредете 16 кръга в намазана тава, като оставите известно разстояние между тях. Съберете останалото тесто на топка. Разточете със същата дебелина и отрежете колкото можете повече кръгове. Повторете процеса с останалото тесто, докато се получат общо 48 кръга. С кръгла формичка или чаша с диаметър 2,5 см изрежете центровете на 32 от кръговете, които не са в тавичката, така че да се получи форма на поничка. С помощта на сладкарска четка, намажете с разбития белтък кръговете в тавичката. Внимателно поставете по 1 изрязана поничка директно върху намазаните кръгове тесто. Притиснете леко с пръсти. Намажете с белтък. Поставете втора поничка върху първата. Притиснете леко с пръсти. Повторете процеса, докато всички тестени кръгове в тавичката имат по   залепени понички. Пече се 15 минути или до златисто; оставете да се охлади. Разтопете маслото в тиган, добавете гъбите, запържете леко, докато почти омекнат. В купа смесете сметаната, брашното, солта, черен пипер, добавете сместа при сотираните гъби. Оставете на слаб огън за 5 минути. Заделете да се охлади. Напълнете всеки кръг поничка с около 1 ч.л. от охладената гъбена смес. Печете в продължение на 8 -10 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта