Регистрация

Гъбени банички

Автор:
desislavva
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
403
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч масло, леко размекнато

1 пакет крема сирене

1/2 ч.л. сол

2 ч брашно

1 яйце

2 ч.л. мляко

За пълнежа:

2 консерви гъби, нарязани на парчета (114 г)

1/2 ч лук, нарязан много фино

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. бял пипер

1 ч.л. лимонов сок

2 ч.л. брашно

1/2 ч заквасена сметана

 

За тестото: Смесете маслото, сиренето и солта и разбийте добре. Добавете брашното и смесете. Увийте тестото в застлана с восъчна хартия правоъгълна тавичка и оставете в хладилника за през нощта. Извадете 10 минути преди разточване. Разточвайте по 1 част от тестото наведнъж на много тънък слой. Изрежете кръгове с желаната големина. Сложете по 1 чаена лъжичка от пълнежа във всеки кръг. Навлажнете ръбовете и прегънете на две. Притиснете краищата с вилица, за да ги слепите. Смесете яйцата с млякото и разбийте леко. Намажете с мляко и оставете в хладилника за 1 час. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Може да замразите, ако желаете. За пълнежа: Запържете леко гъбите и лука в масло. Поръсете със сол, черен пипер, лимонов сок и брашното. Покрийте и гответе още 2 мин. Постепенно добавете сметаната и се разбърква до гладкост и докато се сгъсти. Охладете. Може да добавите 1 супена лъжица шери или сух вермут преди охлаждане, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта