Гъбени банички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
1 ч масло, леко размекнато
1 пакет крема сирене
1/2 ч.л. сол
2 ч брашно
1 яйце
2 ч.л. мляко
За пълнежа:
2 консерви гъби, нарязани на парчета (114 г)
1/2 ч лук, нарязан много фино
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. бял пипер
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.л. брашно
1/2 ч заквасена сметана
За тестото: Смесете маслото, сиренето и солта и разбийте добре. Добавете брашното и смесете. Увийте тестото в застлана с восъчна хартия правоъгълна тавичка и оставете в хладилника за през нощта. Извадете 10 минути преди разточване. Разточвайте по 1 част от тестото наведнъж на много тънък слой. Изрежете кръгове с желаната големина. Сложете по 1 чаена лъжичка от пълнежа във всеки кръг. Навлажнете ръбовете и прегънете на две. Притиснете краищата с вилица, за да ги слепите. Смесете яйцата с млякото и разбийте леко. Намажете с мляко и оставете в хладилника за 1 час. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Може да замразите, ако желаете. За пълнежа: Запържете леко гъбите и лука в масло. Поръсете със сол, черен пипер, лимонов сок и брашното. Покрийте и гответе още 2 мин. Постепенно добавете сметаната и се разбърква до гладкост и докато се сгъсти. Охладете. Може да добавите 1 супена лъжица шери или сух вермут преди охлаждане, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ