Гъбен щрудел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч.л. масло
1 глава лук, нарязан
1/3 ч кубчета сладка червена пиперка
2 скилидки чесън, счукан
7 ч нарязани гъби
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. мащерка
2 ч.л. лимонов сок
1/2 ч нарязана на кубчета шунка
1/2 ч настъргана моцарела
1/4 ч наситнен пресен магданоз
2 с.л. галета
8 листа кори за баница
1/3 ч разтопено масло
2 ч.л. дижонска горчица
1/4 ч настърган пармезан
В голям тиган, разтопете 3 супени лъжици масло на умерен огън. Задушете лука, червения пипер и чесъна, докато омекнат, за около 5 минути. Добавете гъбите; увеличете котлона до умерено силен и гответе, като се разбърква често, докато гъбите омекнат и влагата се изпари. Подправя се със сол, черен пипер, мащерка и лимонов сок. Свалете от огъня и добавете шунката, моцарелата, магданоза и галетата. Опитайте и регулирайте подправките. Оставете да изстине. Разделете пълнежа на две части. Намажете 4 кори леко с разтопено масло; подредете ги една върху друга. На около 2 см от единия дълъг ръб на корите, намажете половината горчица на широка лента, като оставите 2 см границата от двете страни. Върху горчицата, разпределете половината от гъбения пълнеж. Поръсете плънката и корите за баница с половината пармезан. Прегънете долния край на корите върху гъбения пълнеж; подгънете краища и намажете с масло. Навийте на руло, но не много стегнато. Поставете със затворения край надолу в тавичка. Повторете с останалите кори тесто, масло, пълнеж и пармезан. Намажете отгоре с масло; с остър нож, направете 8 прореза по диагонал върху всяко руло. Печете при 190 градуса във фурната за около 25 минути или до златисто. Оставете да изстине за около 5 минути преди нарязване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ