Регистрация

Гъбен пастет с лимон и мащерка

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
417
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. зехтин предпочитане студено пресован

1/2 ч нарязан лук

2 големи скилидки чесън, нарязан

280 г гъби, нарязани едро

2 ч.л. прясна мащерка или 3/4 ч.л. сушена мащерка

1 ч.л. настъргана лимонова кора

3 с.л. настърган пармезан

1 с.л. пресен лимонов сок

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

Препечен хляб

 

Сгорещете 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно-слаб огън. Добавете лука и чесъна и задушете, докато омекнат, около 5 минути. Добавете гъбите, мащерката и лимоновата кора в тигана и се разбърква. Покрийте и гответе, докато гъби омекнат, около 5 минути. Махнете капака, увеличете котлона до силен и гответе, докато гъбите започнат да покафеняват, около 6 минути. Охладете леко. Прехвърлете сместа в кухненски процесор. Добавете сиренето, лимоновия сок, останалата 1/2 супена лъжица зехтин и нарежете фино, като включвате и изключвате уреда на няколко пъти. Смесете с магданоза. Поръсете със сол и пипер. Прехвърля се в купа. Оставете да престои при стайна температура. Сервирайте с препечен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта