Гъбен пастет с бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г гъби (пресни), нарязани много фино
250 г бекон (или повече, на вкус)
2/3 ч лук, нарязан много фино
2/3 ч целина, нарязана много фино
4 яйца
226 г крема сирене, със стайна температура
1/2 ч магданоз, нарязан много фино
2 ч галета
1 ч.л. сол
1 ч.л. розмарин, сушен
1 ч.л. риган, сушен
1/4 ч.л. смлян черен пипер
Изпържете бекона и натрошете възможно най-фино. Запазете част от мазнината. Накълцайте гъбите, лука, целината и магданоза възможно най-ситно. Запържете лука и целината в мазнината от бекона до омекване, след това извадете и отцедете. Междувременно, разбийте крема сиренето леко, а след това добавете яйцата и разбийте. Добавете всички други съставки в сместа. Разбърква се добре. Намажете голяма тава за печене на хляб или две малки, застелете с фолио, а след това намажете фолиото. Изсипете сместа и покрийте не много плътно с фолио. Печете за 1 1/2 часа при 200 градуса С. Оставете да изстине напълно преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ