Регистрация

Гъбен пастет с бекон

Автор:
radito
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

900 г гъби (пресни), нарязани много фино

250 г бекон (или повече, на вкус)

2/3 ч лук, нарязан много фино

2/3 ч целина, нарязана много фино

4 яйца

226 г крема сирене, със стайна температура

1/2 ч магданоз, нарязан много фино

2 ч галета

1 ч.л. сол

1 ч.л. розмарин, сушен

1 ч.л. риган, сушен

1/4 ч.л. смлян черен пипер

 

Изпържете бекона и натрошете възможно най-фино. Запазете част от мазнината. Накълцайте гъбите, лука, целината и магданоза възможно най-ситно. Запържете лука и целината в мазнината от бекона до омекване, след това извадете и отцедете. Междувременно, разбийте крема сиренето леко, а след това добавете яйцата и разбийте. Добавете всички други съставки в сместа. Разбърква се добре. Намажете голяма тава за печене на хляб или две малки, застелете с фолио, а след това намажете фолиото. Изсипете сместа и покрийте не много плътно с фолио. Печете за 1 1/2 часа при 200 градуса С. Оставете да изстине напълно преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта