Гъбен пастет с ароматни подправки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пресни гъби
1/4 ч масло или маргарин
1/3 ч нарязан ситно лук
1/3 ч фино нарязана целина
2 яйца
85 г крема сирене, меко
3/4 ч галета
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. листа босилек, натрошен
1/4 ч.л. розмарин, натрошен
1/4 ч.л. листа риган
1/8 ч.л. смлян черен пипер
Загрейте фурната до 200ºС. Изплакнете, подсушете и нарежете фино гъбите (прави около 5 чаши); заделете. В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете лука и целината, задушете, докато омекнат, около 5 минути, заделете. В голяма купа, разбийте яйцата и крема сиренето до гладкост. Добавете галетата, солта, босилека, розмарина, ригана, черния пипер и заделената смес с лук и целина и гъбите. Разбърква се, докато сместа е добре смесена и гладка. Намажете с масло тавичка за хляб. Покрийте дългата страна и дъното на съда с лента от восъчна хартия, като оставите 3-4 см да се подават. Изсипете сместа с гъбите равномерно в тавата. Покрийте съда с фолио. Печете около 1-1/2 ч. Охладете в съда. Извадете от съда и отстранете восъчната хартия. Сервирайте със стайна температура с бисквити като предястие, гарнирано с резени гъби, настъргани моркови и нарязан лук, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ