Регистрация

Гъбен пастет с ароматни подправки

Автор:
elenkova
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
389
Оцени рецептата

450 г пресни гъби

1/4 ч масло или маргарин

1/3 ч нарязан ситно лук

1/3 ч фино нарязана целина

2 яйца

85 г крема сирене, меко

3/4 ч галета

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. листа босилек, натрошен

1/4 ч.л. розмарин, натрошен

1/4 ч.л. листа риган

1/8 ч.л. смлян черен пипер

 

Загрейте фурната до 200ºС. Изплакнете, подсушете и нарежете фино гъбите (прави около 5 чаши); заделете. В голяма тенджера разтопете маслото. Добавете лука и целината, задушете, докато омекнат, около 5 минути, заделете. В голяма купа, разбийте яйцата и крема сиренето до гладкост. Добавете галетата, солта, босилека, розмарина, ригана, черния пипер и заделената смес с лук и целина и гъбите. Разбърква се, докато сместа е добре смесена и гладка. Намажете с масло тавичка за хляб. Покрийте дългата страна и дъното на съда с лента от восъчна хартия, като оставите 3-4 см да се подават. Изсипете сместа с гъбите равномерно в тавата. Покрийте съда с фолио. Печете около 1-1/2 ч. Охладете в съда. Извадете от съда и отстранете восъчната хартия. Сервирайте със стайна температура с бисквити като предястие, гарнирано с резени гъби, настъргани моркови и нарязан лук, ако желаете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта