Регистрация

Гъбен пастет

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
409
Оцени рецептата

2 - 3 ч.л. зехтин

1 ч едро нарязан праз (само бялата част)

1 голяма скилидка чесън обелен и нарязан ситно

340 г гъби, забърсани и едро нарязани

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1 - 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч.л. паста хрян или 1/2 ч.л. горчица

 

Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете праза и чесъна за 2 минути, като периодично се разбърква. Добавете гъбите, ригана, сол и черен пипер. Намалете огъня леко и продължете да готвите, като се разбърква от време на време, докато гъбите са сварени и течността им се изпари, около 5 до 10 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот и добавете лимоновия сок и хрян на вкус.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта