Регистрация

Гъбен пай с готови кори

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
05 Jun
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

1 пакет точени кори

340 г гъби, само шапчиците

225 г лук

200 г сирене фета

2 ч.л. семена кимион

2 ч.л. семена кориандър, препечени и леко натрошени в масло или олио

2 малки яйца

 

Нарежете лука ситно и запържете до омекване в малко масло. Извадете и заделете. Нарежете гъбите и ги запържваме в мазнината, останала в тигана. Смесете гъбите и лука и овкусете със сол и черен пипер. Прибавете кимиона, кориандъра и настърганото сирене. Когато се охлади, смесете с разбитите яйца. Нарежете корите на тънки ленти и намажете от едната страна с разтопено масло. Сложете по една пълна лъжичка от сместа откъм късата страна и увийте на стегнато пакетче. Намажете готовите пайове с разтопено масло или олио и ги подредете един до друг в тавичка. Пече се на 180-190 C за около 20 минути, докато тестото е златисто и хрупкаво. Обърнете след първите 10 минути и намажете с още масло или олио.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта