Гъбен пай с готови кори
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет точени кори
340 г гъби, само шапчиците
225 г лук
200 г сирене фета
2 ч.л. семена кимион
2 ч.л. семена кориандър, препечени и леко натрошени в масло или олио
2 малки яйца
Нарежете лука ситно и запържете до омекване в малко масло. Извадете и заделете. Нарежете гъбите и ги запържваме в мазнината, останала в тигана. Смесете гъбите и лука и овкусете със сол и черен пипер. Прибавете кимиона, кориандъра и настърганото сирене. Когато се охлади, смесете с разбитите яйца. Нарежете корите на тънки ленти и намажете от едната страна с разтопено масло. Сложете по една пълна лъжичка от сместа откъм късата страна и увийте на стегнато пакетче. Намажете готовите пайове с разтопено масло или олио и ги подредете един до друг в тавичка. Пече се на 180-190 C за около 20 минути, докато тестото е златисто и хрупкаво. Обърнете след първите 10 минути и намажете с още масло или олио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ